Använd DavMail Gateway för att synka Exchangekalendern i Thunderbird/Lightning

 

Jag har ända sedan jag började mitt nya jobb letat efter ett sätt att synka min kalender på jobbdatorn (som kör Ubuntu 9.10) med jobbets exchangeserver. E-posten var inget problem, inte heller ldap-adressboken, men kalendern har varit ett aber. Jag har testat Zimbra desktop som funkade halvbra, men som inte fick med alla möten och Evolutions exchange synkning funkade inte alls och var så dålig att jag bara ville gråta. Jag har även testat olika webbaserade varianter som mellansteg, men inget har funkat tillfredsställande. Ända tills idag alltså, då jag hittade det fria projeket DavMail på Sourceforge.

DavMail är en gateway skriven i java som du installerar på din egen dator eller lämplig server du har liggande i garderoben. Du skriver sedan in alla inställningar för Outlook Web Access i gatewayens GUI och sedan kan du använda localhost eller din server för att ansluta mot Thunderbird och Lightning. Det innebär att du kan lägga till kalenderns som om det vore en DavCal-kalender vilket lightning har stöd för och vips dök alla mina jobbmöten upp iThunderbirds kalender.

Allt du behöver göra är att installera thunderbird och lightning:

sudo apt-get install thunderbird lightning-extension

därpå laddar du hem deb-filen för DavMail här: http://sourceforge.net/projects/davmail/files/ sparar den på skrivbordet och öppnar den med gdebi. Inställningarna är lätta att göra och finns bra beskrivna i dokumentationen här:

http://davmail.sourceforge.net/linuxsetup.html

Voila! Du har nu en fullt fungerande ersättning till Outlook och du behöver inte känna dig tvingad att köra Windows bara för att få kalendern att funka.

 

  1. Stoffe’s avatar

    Bytte till Ubuntu på jobbet häromdan och kör precis detsamma, funkar klockrent!

    Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Switch to our mobile site

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin